PROGRAMMA

Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

ANTWERP CLASSIC CAR EVENT OP ZATERDAG 4 EN ZONDAG 5 MEI

Jullie wagens worden tijdens dit weekend op de vrachtwagens geladen en vervoerd naar Venetië. Onder het toeziend oog van onze crew laden we de deelnemende wagens in Venetië op een ferry en zullen ze na 36 uur vaart aankomen op het eiland Corfu


DAG 1: BRUSSEL - CORFU - IOANNINA

De eerste dag nemen jullie een vlucht vanuit Brussel naar Corfu, Griekenland. Na aankomst maken we een wandeling doorheen de oude stad en is het een blij weerzien met onze auto’s aan de Haven. Hier nemen jullie met de wagen de ferry (+/- 1 uur) tot het vaste land van Griekenland. We rijden richting Ioannina voor onze eerste overnachting, in hotel Grand Serai.


DAG 2: IOANNINA - THESSALONIKI

Vandaag rijden we via het bergachtige vasteland van Griekenland richting Thessaloniki.

Thessaloniki is na Athene de grootste stad van Griekenland en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en bruisende universiteitscentrum. De ideale uitvalsbasis voor een culturele en culinaire avond.

Een verkwikkende nachtrust in het Makedonia Palace bereidt onze Amical-gladiatoren voor op de marathonrit van de volgende dag.


DAG 3: THESSALONIKI - ISTANBUL

Vroeg uit de veren voor een indrukwekkende “Koninginnenrit” van 580km. Geen paniek, de hele dag is voor jullie uitgestippeld met voldoende stops en animatie onderweg.

Rond 08u00, na een heerlijke koffie en kleine snack, verlaten jullie het hotel richting Istanbul, Turkije. Na 180 km verwelkomen we jullie aan de kust voor een rustig ontbijt. We zetten onze route verder en steken na 300 km de grens over, waar we Turkije zullen binnenrijden. Niet ver na de grensovergang worden jullie hartelijk ontvangen voor een gezellige lunch, waar we net over de helft zitten van deze indrukwekkende rit. Voor we aankomen in Istanbul laten we jullie nog even genieten van het prachtige Turkse landschap -tijdens een korte pit-stop met snack-. Aangekomen in jullie hotel, Intercontinental in Istanbul kunnen jullie uitrusten en genieten van al het moois dat deze wereldstad te bieden heeft. We verblijven hier twee nachten, dus neem gerust de tijd om de stad uitgebreid te verkennen.


DAG 4: ISTANBUL

Na jullie marathon-rit hebben jullie vandaag rustig de tijd om de stad Istanbul te verkennen, want ook vanavond overnachten we in Intercontinental.

Vele reizigers bestempelen Istanbul als de leukste stad van Turkije. Het is ook de enige stad ter wereld die op twee continenten is gebouwd, 5% van Istanbul ligt in Europa en de overige 95% ligt in Azië.

Met 15 miljoen inwoners is Istanbul de grootste stad van Turkije en is er dus meer dan genoeg te zien en te beleven. Zo kan je een kijkje nemen in één van de meest cultureel historische plaatsen, de Hagia Sophia, hét symbool van Istanbul. In deze kerk komen de geschiedenissen van zowel het christendom als de islam samen. Je kan natuurlijk ook rustig rondwandelen in één van de meest sfeervolle wijken, Karaköy. Deze kleine straatjes zijn gevuld met gezellige cafés, hippe bars en vintage winkels.

Kortom, voor ieder wat wils in deze culturele stad.


DAG 5: ISTANBUL - AYVALIK

Op dag 5 ruilen we het bergachtige landschap in voor een ontspannende rit langs de kust van Turkije. Jullie overnachten hier in D-Resort Ayvalik, een weelderige badplaats.


DAG 6: AYVALIK - ÇEȘME

We vervolgen de kustlijn en doorkruisen Izmir alvorens aan te komen in Çeşme waar we in het gloednieuwe Swissôtel zullen overnachten.


DAG 7: ÇEȘME - ATHENE

Jullie voorlaatste dag zit vol unieke momenten.

We cruisen in een mooie lus rond Çeşme, waarna jullie gedurende 40 min een gecharterde ferry zullen nemen richting Chios (Griekenland). Eenmaal aangekomen in Chios staat jullie een gezellige lunch te wachten.

Chios is een prachtig eiland waar veel te beleven valt. Zij die willen kunnen er ook nog een kleine lus rijden. Hierna zetten jullie de wagens af bij de ferry die de deze naar Athene zal brengen. Jullie worden met shuttles naar de luchthaven gebracht, waar jullie een 1 uur durende vlucht richting Athene nemen.

Eenmaal aangekomen in Athene (+/- 18u00) worden jullie hartelijk verwelkomd en begeleid naar de shuttles die jullie naar het Hotel, Marriott Athene zullen brengen.

Athene is een zeer levendige stad waar jullie naar believen kunnen genieten van jullie laatste avond.

 

 


DAG 8: ATHENE - BRUSSEL - HOME

Een shuttledienst brengt jullie ’s ochtends van het hotel naar de haven van Piraeus, waar jullie wagens zullen klaarstaan.

We doorkruisen de Peleponnesos richting onze eindbestemming: Patras waar jullie worden onthaald voor een gepimpt 4-uurtje met leuke animatie. Tenslotte leveren jullie de wagens af in de nabijgelegen haven waarna een korte busrit jullie naar de luchthaven van Araxos brengt. Hier nemen jullie het vliegtuig terug naar Brussel