PROGRAMMA

Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

DAG 1: MALAGA - GRANADA

Heenvlucht al dan niet met onze organisatie.

De Tour Andalusia start bij de luchthaven van Malaga. Wij maken kennis met de eerste – maar zeker niet de laatste – witte dorpen die kenmerkend zijn voor Andalusië. En verkennen de Sierra Nevada alvorens in Granada aan te komen voor onze eerste overnachting, in Palacio de Santa Paula*****, op stapafstand van het oude centrum met talrijke historische gebouwen, statige pleinen, pittoreske hoekjes en gezellige bars en restaurants.


DAG 2: GRANADA - CORDOBA

Op deze dagrit genieten we van prachtige uitzichten op typische dorpjes als het zalige Montefrio, het authentieke Iznajar en het barokke Priego de Cordoba die zeker allen een bezoekje waard zijn. We eindigen vandaag in Cordoba en overnachten in het Eurostars Palace Hotel***** dat vlak aan de oude stadspoort ligt. Deze stad heeft met zijn nauwe straatjes en schaduwrijke pleintjes veel meer te bieden dan enkel de indrukwekkende en mysterieuze Mezquita.


DAG 3: CORDOBA - SEVILLA

Vandaag trekken we over berg en dal in de rustige Sierra de Hornachuelos en Sierra Morena. Met hier en daar een lieflijk, ingedommeld dorpje, een klein gezellig stadje, een oude burcht of een verlaten klooster in de bergwand. Tenslotte bereiken we het levendige en heel kleurrijke Sevilla.

Ons historisch hotel, Alfonso XIII*****, ligt pal in het centrum en is een bezienswaardigheid op zichzelf. Een waar plezier wordt het om het moois van deze warmbloedige stad te aanschouwen en te beleven.


DAG 4: SEVILLA - SANCTI PETRI

Vanavond zitten we aan het strand van Sancti Petri. De route ernaar brengt ons langs Jerez de la Frontera, de bakermat van de Flamengo. Buiten een wandeling door kleine straatjes en op gezellige pleintjes kan een bezoek aan een sherrybedrijf niet ontbreken.

We snuiven ook de aparte sfeer op van Cadiz met zijn boulevard aan de kade die doet denken aan de Cubaanse hoofdstad Havana.
We overnachten in Gran Melia Sancti Petri*****.


DAG 5: SANCTI PETRI - SOTOGRANDE

Via het aangename Vejer de la Frontera rijden we naar het surfersparadijs Tarifa.

Buiten de hippe sfeer aan het strand heeft het historische centrum genoeg troeven om hier een leuke tussenstop te plannen. Via knappe routes bereiken we het luxueuze Sotogrande, een 2000 ha resort met hotels, golfbanen, en o.a. een eigen marina en manège. Wij overnachten in het rustige So Sotogrande*****


DAG 6: SOTOGRANDE - MARBELLA

In plaats van dadelijk naar Marbella te rijden bieden wij jullie een prachtige route aan die ons brengt langs kenmerkende witte dorpen van die regio als El Bosque, Zahara de la Sierra en Grazalena. Maar het hoogtepunt is ongetwijfeld Ronda. Deze oude stad ligt boven op een rots en wordt in 2 gesplitst door de rivier die de kenmerkende diepe kloof heeft achtergelaten.  

Wij worden verwacht in hotel Gran Melia Don Pépé***** in Marbella, nabij het historisch centrum van het oude Marbella, dat je kan bereiken via de Pasejo.


DAG 7: MARBELLA - MALAGA

Om naar Malaga te gaan, waar de auto’s worden binnen geleverd, hebben wij een vlotte en aangename route uitgestippeld via het binnenland. In de namiddag worden jullie verwacht in de buurt van de luchthaven om jullie auto te droppen voor transport naar België.

Terugvlucht al dan niet via onze organisatie.


Het programma kan aangepast worden indien de organisatie dit nodig acht.